The brandwagon-39June 14, 2023085248 Tiny
Airco

Uw airco snel en professioneel geïnstalleerd door SB Solar.

Snel naar:

Bent u op zoek naar een (nieuwe) airco? SB Solar neemt u alles uit handen en levert, installeert en onderhoudt uw airco. Onze ervaren monteurs komen graag bij u langs. Meer weten over onze airco-installatieservice? Lees hieronder over onze dienstverlening.

SB Solar is naast zonnepanelen, laadpalen en andere slimme energie-oplossingen de perfecte partner voor het installeren van uw nieuwe airco. Met jarenlange installatie-ervaring en een uitstekend beoordeelde dienstverlening staan onze experts ook op dit gebied voor u klaar. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een prijsindicatie of voor meer informatie over de installatie van uw airco. Eerst even inlezen? Op deze pagina leest u alles over wat airco u op kan leveren.

The brandwagon-53June 14, 2023102621 Tiny
The brandwagon-59June 14, 2023103553 Tiny
The brandwagon-49June 14, 2023093527 Tiny
The brandwagon-62June 14, 2023103605 V2 Tiny
The brandwagon-7July 18, 2023080133-min
van de

1. Niet alleen koelen, maar ook verwarmen

Terwijl veel mensen bij een airco direct denken aan verkoelen, kan een airco ook de ruimte verwarmen. Het verwarmen met een airco gaat een stuk sneller dan met een cv of vloerverwarming.

2. Energie- en kostenbesparing

Een ruimte verwarmen met een airco kost minder energie dan met een traditionele cv-ketel. De airco is sneller op temperatuur en gebruikt minder energie, wat u helpt besparen op uw gasrekening.

3. Directe verkoeling op hete dagen

Een airco zorgt snel voor een aangenaam koele temperatuur in uw huis tijdens die warme zomermaanden. Met een airco ligt u niet langer nachtenlang wakker vanwege de hitte.

4. Lagere luchtvochtigheid

Airco’s halen ook overtollig vocht uit de lucht. Dit helpt tegen dat klamme gevoel en voorkomt de groei van schimmel in huis.

5. Verbetering van de luchtkwaliteit

Dankzij de filters in airco’s ademt u schonere lucht in. Ze nemen stof, allergenen en vervuiling uit de lucht, wat zorgt voor een gezondere woonomgeving.

Wat kost een airco die ook kan verwarmen?

Airco's die ook kunnen verwarmen, zijn een slimme keuze als u geld wilt besparen. Maar wat zijn de kosten van een airco die ook kan verwarmen? De prijs van een airco hangt af van verschillende dingen: de aanschafprijs, de grootte van de ruimte die verwarmd moet worden, installatie, extra materiaal voor de installatie en onderhoud. De kosten voor een airco met verwarming beginnen bij € 2.500,- inclusief installatie. Maar een airco heeft een rendement van 400%, wat betekent dat het voor elke kWu stroom vier keer zoveel warmte geeft. Dit maakt het een voordelige optie, die u goed kunt combineren met zonnepanelen.

Hoe werkt een airco?

Een airco maakt gebruik van een koelvloeistof of koelmiddel dat, wanneer het van gasvorm naar vloeibare vorm verandert, warmte absorbeert uit de binnenlucht. Dit proces begint wanneer de binnenunit van de airco, vaak een verdamper genoemd, de warme binnenlucht over zijn koude oppervlak blaast. Hierdoor wordt de warmte uit de lucht overgedragen aan het koelmiddel, dat vervolgens warmte naar buiten transporteert. De nu gekoelde en ontvochtigde lucht wordt terug de kamer ingeblazen, hierdoor komt de kamer op een aangename temperatuur.

Het 'verbruikte' koelmiddel wordt naar de buitenunit gepompt waar het zijn warmte afgeeft aan de buitenlucht en weer vloeibaar wordt. Dit cyclusproces blijft zich herhalen om de ruimte koel en comfortabel te houden. Door het gebruik van efficiënte componenten en slimme technologie kunnen moderne airconditioners deze cyclus zeer efficiënt uitvoeren, wat zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing en verbetering van het binnenklimaat!

Stap 1

Warmte verzamelen

Het proces begint bij de buitenunit van de airco, die zich buiten uw huis bevindt. Deze unit heeft als taak om warmte uit de buitenlucht te onttrekken. Dit lijkt misschien onwaarschijnlijk, vooral tijdens koude dagen, maar deze units zijn zo ontworpen dat ze zelfs bij temperaturen tot wel -15°C nog steeds effectief warmte kunnen verzamelen.

Stap 2

Warmteoverdracht

Zodra de buitenunit warmte uit de lucht heeft verzameld, wordt deze warmte overgedragen aan het koudemiddel. Dit koudemiddel is een speciale vloeistof die door de leidingen van de buitenunit naar de binnenunit loopt. Het koudemiddel heeft als eigenschap dat het bij zeer lage temperaturen kan verdampen, waardoor het de verzamelde warmte effectief kan transporteren.

Stap 3

Opwarmen

Bij aankomst in de binnenunit ondergaat het koudemiddel een proces waarbij de opgevangen warmte vrijkomt. Dit gebeurt door de verdamping van het koudemiddel, wat warmte genereert. De binnenunit gebruikt deze warmte vervolgens om de lucht in de kamer op te warmen.

Stap 4

Verspreiden

De opgewarmde lucht wordt daarna door de binnenunit de kamer ingeblazen. Een ventilator in de binnenunit zorgt ervoor dat de warme lucht gelijkmatig door de ruimte wordt verspreid, waardoor een comfortabele warmte ontstaat.

Stap 5

Herhalen

Dit hele proces blijft zich herhalen zolang de airco in de verwarmingsmodus staat. De buitenunit blijft warmte uit de buitenlucht halen en via het koudemiddel naar de binnenunit transporteren, waar de warmte wordt gebruikt om de kamer te verwarmen.

The brandwagon-9July 18, 2023080644-min
pexels-kindel-media-9875410 1
image 84
The brandwagon-33July 18, 2023103716-min
The brandwagon-8July 18, 2023080518-min

Hoeveel stroom verbruikt een airco?

Airco's staan erom bekend dat ze veel stroom verbruiken, maar is dit ook zo? Hoeveel stroom een airco verbruikt, hangt af van verschillende factoren, zoals het type airco, de energiezuinigheid van de airco, de grootte van de kamer, en hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Er zijn drie hoofdtypen airco's: mobiele airconditioning, monoblock, en split-airco. Een split-airco en een monoblock gebruiken gemiddeld 1 kWh per uur. Gebruikt u uw airco zo'n 40 dagen per jaar voor 6 uur per dag, dan komt u op een jaarlijks verbruik van ongeveer 240 kWh. Een mobiele airco verbruikt meer, namelijk zo'n 350 kWh per jaar. Verwarmt uw airco ook? Dan kan dit verbruik anders zijn. Gemiddeld kost verwarmen met een airco in normale stand ongeveer 1 kWh per uur, wat op jaarbasis uitkomt op zo'n 750 kWh voor de wintermaanden.

Welke airco heb ik nodig?

Welke airco het best bij u past, hangt af van een paar dingen. Allereerst is het belangrijk om te weten hoe groot de ruimte is die u wilt koelen of verwarmen. De grootte van de ruimte bepaalt namelijk hoe krachtig uw airco moet zijn. Kleine ruimtes hebben genoeg aan een airco tot 2,5 kW, terwijl grotere ruimtes wellicht een airco van 7 kW nodig hebben. Daarnaast moet u nadenken over hoe u de ruimte gebruikt. Heeft u één ruimte die u wilt aanpakken, of meerdere? Voor één ruimte is een single-split airco ideaal. Deze heeft één binnen- en buitenunit. Voor meerdere ruimtes is een multi-split airco handiger. Dit type heeft één buitenunit die met meerdere binnenunits kan werken. Zo kunt u in elke kamer een andere temperatuur instellen. Vergeet ook niet te kijken naar het energielabel; een airco met A+++ is het meest zuinig. Zo kiest u niet alleen voor comfort, maar ook voor een slimme, energiezuinige oplossing.

Wat is de beste airco?

Bent u op zoek naar de beste airco? Dan zit u goed bij SB Solar! Wij verkopen en monteren topkwaliteit airco's die perfect aansluiten bij uw wensen. Of u nu verkoeling zoekt tijdens die hete zomermaanden of warmte in de winter, onze airco's regelen het voor u. We bieden persoonlijk advies om ervoor te zorgen dat u een airco kiest die precies past bij uw behoeften. Met een airco van SB Solar kiest u niet alleen voor comfort, maar ook voor efficiëntie en duurzaamheid. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Team

The brandwagon-1June 14, 2023082749

Arnoud Stoppels

Mede-eigenaar

The brandwagon-4June 14, 2023082810

Heiko Blaauw

Mede-eigenaar

The brandwagon-19June 14, 2023082943

Bram

Installateur

The brandwagon-14June 14, 2023082919

Joos

Installateur

The brandwagon-10June 14, 2023082855

Michael

Installateur

The brandwagon-6June 14, 2023082829

Remco

Installateur

The brandwagon-10July 18, 2023080650-min

Thom

Installateur

The brandwagon-23June 14, 2023083011

Patrick

Installateur

Hoe lang gaat een airco mee?

Hoe lang een airco meegaat, hangt af van het onderhoud dat er gepleegd wordt. Met goed onderhoud kan een airco die alleen in de zomer gebruikt wordt wel 20 tot 30 jaar meegaan. Gebruikt u uw airco ook in de winter? Dan kunt u rekenen op een levensduur van ongeveer 15 jaar. Onderhoud is erg belangrijk voor een lange levensduur. Zo is het slim om de filters vier keer per jaar schoon te maken. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen door ze te stofzuigen of uit te wassen. Daarnaast is een jaarlijkse check-up door een installateur een goed idee. Zij kijken dan of er filters vervangen moeten worden en checken de staat van onderdelen zoals de compressor en ventilatoren. Goed onderhouden airco's houden uw huis of bedrijfspand langer aangenaam!

Wat is zuiniger, een airco of een warmtepop?

Zowel een warmtepomp als een airco kan uw huis verwarmen en verkoelen, maar ze doen dit net even anders. Een airco, eigenlijk een lucht-lucht warmtepomp, haalt warmte uit de buitenlucht om uw huis te verwarmen of te verkoelen, net als een koelkast.

Een warmtepomp is superzuinig en kan uw hele huis verwarmen én voor warm water zorgen. Maar let op: het werkt het best in goed geïsoleerde huizen en met een lagetemperatuurverwarming. Is uw huis niet goed geïsoleerd? Dan werkt een warmtepomp minder efficiënt. Een airco is een kleinere investering en kan in de winter uw gasrekening flink verlagen door slechts één ruimte te verwarmen. Het type airco maakt ook uit voor de zuinigheid; mobiele airco's zijn bijvoorbeeld minder zuinig.

Dus wat de zuinigste optie is, hangt echt af van uw situatie, hoe uw huis geïsoleerd is, en of u uw hele huis wilt verwarmen of slechts een ruimte. Elk heeft zijn voor- en nadelen, dus kijk goed naar wat het beste bij uw situatie past!

Wat kost een airco laten plaatsen?

Een airco zorgt voor een aangenamere temperatuur in je woning. Maar wat kost een airco laten plaatsen? De kosten voor het plaatsen van een airco is afhankelijk van veel verschillende factoren. Natuurlijk is het type airco van groot belang, maar ook de mogelijkheden voor het aansluiten. Ook de dikte van uw muren, de locatie van de airco zijn van invloed op de prijs van een airco. Wilt u graag weten wat een airco laten plaatsen kost bij SB Solar? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen u graag aan een vrijblijvende offerte voor het plaatsen van uwe nieuwe airco.

The brandwagon-34July 18, 2023103719-min
Alles wat u wilt weten over airco's.

Veelgestelde vragen

Ja, naast koelen kan een airco ook uw ruimte verwarmen, vaak sneller dan een cv-ketel of vloerverwarming. Dit maakt een interessante keuze, die gedurende het hele jaar voordeel biedt.

Dit hangt af van het type en gebruik. Een split-airco verbruikt gemiddeld 1 kWh per uur, terwijl mobiele airco’s meer verbruiken.

Zeker, het verwarmen met een airco gebruikt minder energie dan traditionele methoden, wat helpt bij het besparen op de gasrekening.

Ja, airco’s halen overtollig vocht uit de lucht, wat bijdraagt aan een comfortabeler binnenklimaat en de groei van schimmel voorkomt.

Bij goed onderhoud kan een airco tot 20-30 jaar meegaan bij zomerseizoen gebruik, of 15 jaar wanneer hij het hele jaar wordt gebruikt.