The brandwagon-40July 18, 2023115815-min
Laadpalen

Voordelig laden met de laadpalen van SB Solar

Als eigenaar van een elektrische auto kunt u aanzienlijk profiteren van een eigen laadpaal. Niet alleen bespaart u jaarlijks tot wel € 600,-, maar u profiteert ook van de gemakken zoals het laden van uw voertuig op uw eigen tijd en plek.

Bovendien, wanneer uw woning zonnepanelen heeft, kunt u zelfs uw auto met zonne-energie opladen. Dit leidt tot nog meer besparingen op uw energierekening. Lees verder en ontdek alle voordelen, de installatieprocedures, en de verschillende kostenfactoren die bij een privé laadpaal komen kijken.

Voordelen van privé laadpalen

Laadt u uw elektrische auto op bij een privé laadpaal in plaats van bij een openbare laadpaal? Hiermee kunt u jaarlijks tot wel € 600,- besparen. Ontdek alle voordelen van een privé laadpaal.

IMG_8993-min (1)
image 84
The brandwagon-18July 18, 2023081314-min
The brandwagon-40July 18, 2023115815-min
Oplaadpunten Eve Single Pro Alfe
Laadpaal thuis
Voor zakelijke oplossingen en voor thuis gebruik
van de

Een verkorte oplaadtijd

Een eigen laadpaal verkort de laadtijd van uw elektrische voertuig. Er wordt namelijk op een efficiëntere wijze opgeladen.

Altijd opladen wanneer het u uitkomt

Met uw eigen laadpaal kunt u uw auto opladen wanneer het u uitkomt. Zo kunt u bijvoorbeeld profiteren van nachtstroom door uw auto ‘s nachts op te laden. Zo wordt het opladen van uw auto nog voordeliger.

Altijd een laadplek dichtbij huis

Met een privé laadpaal kunt u uw auto altijd thuis opladen. Zo hoeft u niet meer op zoek naar een oplaadpunt bij u in de buurt. Heeft u geen oprit tot uw beschikking? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente om een openbare laadpaal in de buurt te laten plaatsen. Hieraan zitten wel voorwaarden verbonden.

Combineer zonne-energie met een laadpaal

Beschikt uw woning over zonnepanelen? Dan kunt u uw auto opladen met zonne-energie. Hoe werkt dit? De laadpaal wordt aangesloten op de groepenkast. Uw zonnepanelen zijn door middel van een omvormer ook op de groepenkast aangesloten. Wanneer er genoeg zonne-energie beschikbaar is, kunt u uw elektrische auto opladen met zonne-energie. Door een laadpaal met zonnepanelen te combineren bespaart u nog meer op uw energierekening.

Voordeliger dan openbaar laden

Als u uw auto thuis oplaadt, is dit altijd voordeliger dan wanneer u dit bij een openbare laadpaal doet. De reden hiervoor is dat u thuis een laag energietarief aan uw energieleverancier betaalt. Het tarief onderweg varieert per laadpaal, maar is over het algemeen flink duurder dan bij u thuis. Het tarief dat u thuis betaalt, is gemiddeld 0,23 cent per kWh. Bij een openbare laadpaal betaalt u gemiddeld 0,41 cent per kWh. Bij een snellader is dit zelfs 0,60 cent per kWh. Een laadpaal thuis is een stuk goedkoper dan een openbare laadpaal.

Alfen laadpaal

Alfen is een Nederlandse leverancier van slimme energieoplossingen, zoals energieopslag, EV-oplaadpunten, grid-automatisering en smartgrids. De serie Alfen laadpalen voor thuis, bedrijf en openbaar terrein is bijzonder veelzijdig.

De slimme Alfen laadpalen zijn verkrijgbaar in een grote variëteit aan laadvermogens en functionaliteiten. De combinatie van Alfen’s transformatorstations, energieopslagsystemen en laadpunten maakt het mogelijk om op elke gewenste locatie energie op te wekken en te gebruiken.

Zakelijke laadpaal

Ook voor zakelijke laadpalen kunt u bij ons terecht. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met onze verkoop afdeling 0596-36 22 20

Installatie laadpalen

Als eigenaar van een elektrisch voertuig, is de volgende stap wellicht het overwegen van een eigen laadpaal. Maar hoe wordt een laadpaal geïnstalleerd en welke kosten zijn hieraan verbonden? We lichten het installatieproces van een laadpaal toe, en vertellen u meer over de verschillende prijsfactoren van de laadpaal zelf. Ontdek hoe u met een eigen laadpaal thuis of op het werk altijd klaar bent voor de volgende rit!

Het installatieproces

Allereerst wordt de locatie waar u uw laadpaal wilt plaatsen beoordeeld. Vervolgens kijken we naar het soort aansluiting in uw meterkast. We maken hierbij onderscheid tussen 1 fase groepenkasten en 3 fasen groepenkasten.

Vervolgens maken we een aparte groep in de meterkast en zorgen we dat een nieuwe kabel vanuit de meterkast naar de laadpaal loopt. Tot slot plaatsen we ook een aardlekautomaat, zodat de paal beschermt is tegen overbelasting, kortsluiting en aardfouten. Hierdoor zal het laden van uw elektrische voertuig veilig verlopen.

Kosten laadpaal installatie

De kosten voor een laadpaal zijn afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn namelijk hele goedkope palen, maar ook uitgebreide palen met de mogelijkheid om ze uit te lezen. Ook zijn er laadpalen met een backoffice pakket, of een facturatiesysteem zodat u kunt factureren voor de zaak. Dit alles zorgt ervoor dat de prijzen van een laadpaal flink uiteen kunnen lopen. Alles weten over de kosten van een laadpaal? Lees dan verder!

Factor 1

De prijs van de laadpaal

Een belangrijke factor van de totale kosten van een laadpaal, is de prijs van de laadpaal zelf. Deze prijs varieert per laadpaal, maar ligt gemiddeld tussen € 500,- en € 1500,-.

Factor 2

Installatiekosten

Ook de installatiekosten van een laadpaal zijn een belangrijke factor bij de kosten. De installatiekosten liggen meestal rond € 350,-. Deze kosten kunnen echter oplopen wanneer uw meterkast aangepast moet worden.

Factor 3

Kosten elektriciteitskabels

Om de laadpaal aan te sluiten op de groepenkast, heeft u elektriciteitskabels nodig. De prijs voor deze elektriciteitskabels verschilt per soort kabel. Voor een 4 kwadraat kabel betaalt u gemiddeld € 3,50 per m² exclusief btw. Voor een 6 kwadraat kabel betaalt u gemiddeld € 6,- per m² exclusief btw.

Let op: de genoemde prijzen zijn slechts een indicatie. De prijs kan hier uiteindelijk vanaf wijken. Precies weten wat een laadpaal u gaat kosten? Neem dan contact op!

The brandwagon-1June 14, 2023082749

Arnoud Stoppels

Mede-eigenaar

The brandwagon-4June 14, 2023082810

Heiko Blaauw

Mede-eigenaar

The brandwagon-19June 14, 2023082943

Bram

Installateur

The brandwagon-14June 14, 2023082919

Joos

Installateur

The brandwagon-10June 14, 2023082855

Michael

Installateur

The brandwagon-6June 14, 2023082829

Remco

Installateur

The brandwagon-10July 18, 2023080650-min

Thom

Installateur

The brandwagon-23June 14, 2023083011

Patrick

Installateur

Leningen

Lening VVE

Bij appartementen is het vaak niet mogelijk om een privé laadpaal te laten plaatsen. U heeft immers geen eigen oprit. Toch maakt de overheid het mogelijk om ook bij appartementencomplexen laadpalen te plaatsen. Hiervoor is de VvE Energiebespaarlening in het leven geroepen. Door deze lening wordt het voor VvE's gemakkelijker om laadpalen voor appartementencomplexen te plaatsen.

Rectangle 638

Gemeentelijke regelingen

Heeft u geen eigen oprit, maar moet u wel uw elektrische auto opladen? Dan kunt u bij uw gemeente een openbare laadpaal aanvragen. De eisen voor het aanvragen van een openbare laadpaal verschillen per gemeente. We geven u een overzicht van de eisen per gemeente in de provincie Groningen.

De gemeente Eemsdelta hanteert een aantal voorwaarden voor het plaatsen van een openbare laadpaal:
- U beschikt over een elektrische auto;
- U heeft geen eigen oprit en moet uw elektrische auto op een openbare parkeerplek plaatsen;
- Er is nog geen openbare laadpaal binnen 250 meter van uw woning.

De gemeente Groningen hanteert een aantal voorwaarden voor het plaatsen van een openbare laadpaal:
- U heeft een elektrische auto die volgens de specificaties minimaal 50 kilometer elektrisch kan rijden;
- U werkt of woont in de gemeente Groningen. Dit doet u minimaal 20 uur in de week;
- Binnen 250 meter van uw woon- of werkplek staat nog geen openbare laadpaal. In de binnenstad van Groningen is dit 500 meter;
- U bent afhankelijk van een openbare parkeerplek en kunt niet parkeren op eigen terrein.

De gemeente Het Hogeland hanteert een aantal voorwaarden voor het plaatsen van een openbare laadpaal:
- U bent eigenaar van een elektrisch voertuig;
- U heeft een koop- of een leasecontract, waarmee u aantoont dat u de eigenaar van het voertuig bent;
- U heeft niet de mogelijkheid om uw voertuig op privéterrein te parkeren.

De gemeente Midden-Groningen hanteert een aantal voorwaarden voor het plaatsen van een openbare laadpaal:
- U kunt aantonen dat het niet mogelijk is om uw elektrische voertuig op privéterrein op te laden;
- Er is nog geen openbare laadpaal aanwezig binnen een straal van 250 meter.

Is er wel een laadpaal aanwezig binnen een straal van 250 meter? Dan beoordeelt de gemeente of het noodzakelijk is om een extra laadplaats te plaatsen. Daarbij nemen we het gebruik in overweging.

De gemeente Oldambt hanteert een aantal voorwaarden voor het plaatsen van een openbare laadpaal:
- U bent eigenaar van een elektrisch voertuig;
- U hebt een koop- of een leasecontract, waarmee u aantoont dat u de eigenaar van het voertuig bent;
- U hebt niet de mogelijkheid om uw voertuig op privéterrein te parkeren.

De gemeente Pekela hanteert een aantal voorwaarden voor het plaatsen van een openbare laadpaal:
- U bezit een kentekenbewijs of leasecontract van een elektrisch voertuig, of krijgt deze binnen 3 maanden;
- Uw elektrische auto is geregistreerd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RWD);
- U woont of werkt in de Gemeente Pekela (minimaal 28 uur per week);
- U heeft geen mogelijkheid om uw elektrische voertuig op te laden op eigen terrein, ook niet in parkeergarages of kelders die bij uw wooncomplex horen.

De gemeente Stadskanaal hanteert een aantal voorwaarden voor het plaatsen van een openbare laadpaal:
- U bent een inwoner van de gemeente, of u werkt er minimaal 20 uur per week;
- U bezit of plant de aanschaf van een elektrisch voertuig dat minimaal 50km puur elektrisch kan rijden;
- U beschikt niet over een privé parkeerplaats en dient uw elektrisch voertuig op straat te parkeren;
- Er bevindt zich momenteel geen openbaar laadpunt binnen een straal van ongeveer 250 meter van uw woon- of werkadres, of de bestaande faciliteit voldoet niet aan de vraag. Daarom is het belangrijk dat u altijd een verzoek indient, zelfs als er al een laadpunt aanwezig is.

De gemeente Veendam hanteert een aantal voorwaarden voor het plaatsen van een openbare laadpaal:
- U bent eigenaar van een elektrisch voertuig;
- U hebt een koop- of een leasecontract, waarmee u kunt aantonen dat u de eigenaar van het voertuig bent;
- U hebt niet de mogelijkheid om uw voertuig op privéterrein te parkeren.

Gemeente Westerkwartier hanteert een aantal voorwaarden voor het plaatsen van een openbare laadpaal:
- U bent eigenaar van een elektrisch voertuig;
- U hebt een koop- of een leasecontract, waarmee u kunt aantonen dat u de eigenaar van het voertuig bent;
- U hebt niet de mogelijkheid om uw voertuig op privéterrein te parkeren;
- Er bevindt zich momenteel geen openbaar laadpunt binnen een straal van ongeveer 250 meter van uw woon- of werkadres.

Gemeente Westerwolde hanteert een aantal voorwaarden voor het plaatsen van een openbare laadpaal:
- U hebt een elektrische auto, maar geen oprit waar u uw elektriche auto op kunt laden;
- Er bevindt zich momenteel geen openbaar laadpunt binnen een straal van ongeveer 250 meter van uw woon- of werkadres.
The brandwagon-13July 18, 2023080940-min
The brandwagon-59June 14, 2023103553 Tiny
Alles wat u wilt weten over laadpalen.

Veelgestelde vragen

Een laadpaal is een apparaat dat wordt gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. Het levert elektriciteit aan het voertuig via een laadkabel en zorgt voor een veilige en efficiënte oplaadervaring.

  • Om antwoord te geven op deze vraag dient u een aantal vragen te beantwoorden. Zo is het belangrijk om te weten over welke laadsnelheid u wilt beschikken. Ook is het bij de keuze voor een laadpaal belangrijk om te weten welke aansluiting u thuis heeft. 3X25 of 1X 25 of 1 X 35 of hoger? Wilt u een laadpaal met 2 ingangen? Bijvoorbeeld om 2 auto’ s tegelijkertijd te laden. Wilt u een slimme laadpaal? Of een wat simpelere? Moet Bi-derectionaal laden mogelijk zijn? Allemaal dingen om rekening mee te houden.

In de meeste gevallen kunt u 11kW laden met een 3X25A aansluiting. Dit hangt wel af van uw verdere elektrische installatie af. In sommige gevallen zal de groepenkast vervangen of aangepast moeten worden.

Vaak niet, afhankelijk of het een publieke locatie is of niet. Voor thuis gebruik, of bij uw bedrijf is geen vergunning nodig. Houd er bij het bepalen van de plaats rekening mee dat de laadpaal veilig bij u moet kunnen staan, zonder het risico dat deze wordt stuk gereden.

Alles met een stekker van type 2 kan dit. Maar u kunt bijvoorbeeld uw elektrische fiets er niet mee opladen.

Ja dit kan, echter zal dit veel langer duren dan met een laadpaal.