The brandwagon-39June 14, 2023085248 Tiny
Zonnepanelen

Doe uw voordeel met de zonnepanelen van SB Solar

Denkt u al een tijdje na over het plaatsen van zonnepanelen, maar weet u niet hoe u de eerste stap zet? SB Solar neemt u alles uit handen en zorgt ervoor dat u het maximale rendement uit uw zonnepanelen haalt. Met een persoonlijke aanpak en uitmuntende kwaliteit is SB Solar dé zonnepanelen expert van het noorden.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder. Een van de redenen hiervoor is dat zonnepanelen erg duurzaam zijn. Zonne-energie is een goed duurzaam alternatief voor grijze stroom. Dit is stroom die wordt opgewekt via fossiele brandstoffen of kerncentrales. Met zonnepanelen zorgt u voor een duurzamere wereld. Bovendien is het ook nog eens goed voor uw eigen portemonnee. Twijfelt u nog over de aanschaf van zonnepanelen? We hebben de grootste voordelen voor u op een rij gezet.

The brandwagon-59June 14, 2023103553 Tiny
The brandwagon-49June 14, 2023093527 Tiny
The brandwagon-53June 14, 2023102621 Tiny
The brandwagon-62June 14, 2023103605 V2 Tiny
The brandwagon-7July 18, 2023080133-min
The brandwagon-29July 18, 2023102915-min
van de

1. Bespaar direct geld met zonnepanelen

Het grootste voordeel van zonnepanelen is de lagere energierekening. De zon geeft u namelijk gratis energie, waardoor uw energiekosten lager uitvallen. De meeste mensen verdienen de investering binnen 4 tot 8 jaar terug.

2. Onafhankelijk van energieleverancier

Door de installatie van zonnepanelen wordt u onafhankelijk van een energieleverancier. U bent minder kwetsbaar voor netwerkstoringen en u krijgt niet meer te maken met forse prijsstijgingen die energieleveranciers dikwijls doorvoeren. Zo houdt u grip op uw energiekosten en hoeft u niet telkens te wisselen van energieleverancier om uw kosten in bedwang te houden.

 

Het aanschaffen van zonnepanelen houdt overigens niet in dat u helemaal geen energieleverancier meer nodig hebt.

3. Milieuvriendelijke energie

Zonne-energie is duurzame energie. Zonnepanelen maken gebruik van natuurlijke energiebronnen. U gebruikt geen fossiele brandstoffen en uw ecologische voetafdruk wordt kleiner. Zonnepanelen zijn goed voor het milieu. U haalt immers uw eigen groene stroom binnen.

4. Verdien geld met zonne-energie

Zonnepanelen genereren een hoop energie. Op zeer zonnige dagen wordt er zelfs meer energie opgewekt dan u verbruikt. Gelukkig kan dit energieoverschot direct worden geleverd aan het stroomnetwerk waarop u bent aangesloten. Voor dit overschot krijgt u een eerlijke vergoeding. Tot 2030 is een vergoeding gegarandeerd. Op zeer zonnige dagen kunt u dus ook geld verdienen aan uw zonnepanelen.

5. Subsidies voor zonnepanelen

Ook gemeenten leveren een bijdrage aan het reduceren van de CO2-uitstoot. Daarom belonen sommige gemeentes woningeigenaren die voor duurzame energie kiezen. Zo krijgt u soms een financiële bijdrage van gemeentes, of springen gemeentes bij door het verstrekken van leningen voor de installatie van zonnepanelen. Ook biedt de installatie van zonnepanelen vaak fiscale voordelen op. Zo worden zonnepanelen nog voordeliger.

6. Waardestijging woning door zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen betekent een investering in uw woning. Daarmee wordt uw woning dus ook meer waard. U krijgt uw investering dubbel en dwars terug wanneer u uw woning verkoopt. Dit komt met name door de lagere maandlasten van uw woning waardoor deze aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Het wordt bovendien ook een stuk eenvoudiger om uw woning met een hoger energielabel te verkopen met dank aan uw zonnepanelen.

Onderhoud zonnepanelen

Zonnepanelen zijn vrij gemakkelijk in onderhoud. Veel vuil dat op de zonnepanelen komt, wordt er door de regen ook weer afgespoeld. Toch is het aan te raden om jaarlijks uw zonnepanelen te laten controleren op gebreken en ze tegelijkertijd grondig schoon te maken. Doe dit aan het einde van de winter of in het begin van de lente. Dan behaalt u het grootste rendement als de zon weer begint te schijnen.

Installatie zonnepanelen

Zonnepanelen bieden u veel voordelen. Het is echter wel een aanzienlijke investering. Daarom is het belangrijk dat u zonnepanelen laat installeren door een expert. Zo weet u zeker dat u minimale kans op storingen heeft en dat u profiteert van een maximaal rendement.

Voor de installatie van zonnepanelen zijn normaal gesproken 3 onderdelen nodig:

Zonnepanelen

De zonnepanelen zelf wekken de stroom op. Deze worden gemonteerd door middel van stevige montage brackets. Die dienen uiteraard een echte Hollandse storm of aardbeving te kunnen doorstaan. Eventueel dient er ook een console geplaatst te worden indien u een plat dak heeft. Zo zorgt u voor de optimale hellingshoek van uw panelen.

Omvormer

De omvormer zet de gelijkstroom van uw zonnepanelen direct om in netklare wisselstroom. Op deze manier is de stroom direct klaar voor gebruik uit uw eigen stopcontacten.

Meetstation

Het meetstation toont het vermogen en de actuele staat van uw zonnepanelen. Op deze manier bent u altijd op de hoogte of alles naar behoren werkt. Dit is geen noodzakelijk onderdeel van de zonnepanelen, aan te raden. Meten is immers weten!

Kosten installatie zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen hangen uiteraard af van verschillende factoren. Meer weten over hoe de kosten van zonnepanelen tot stand komen? Lees dan verder.

Factor 1

Het benodigde vermogen per zonnepaneel

Verbruikt u veel energie? Dan heeft u zonnepanelen met een hoger vermogen nodig. Deze zonnepanelen kosten meer dan zonnepanelen met een laag vermogen.

Factor 2

Het soort zonnepanelen

Het soort zonnepanelen is ook van invloed op de prijs. Het ene merk is duurder dan de ander. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor:
– Monokristallijn zonnepanelen;
– Polykristallijn zonnepanelen;
– Dunne film zonnepanelen.

Factor 3

Soort dak

Het soort dak en de positie van het dak zijn ook van invloed op de kosten. Er kunnen bijvoorbeeld aanvullende montagematerialen nodig zijn, waardoor de kosten oplopen.

The brandwagon-9July 18, 2023080644-min
pexels-kindel-media-9875410 1
image 84

U verdient de investering in zonnepanelen binnen 4 tot 8 jaar terug. Het energieverbruik van een gemiddeld Nederlands huishouden bedraagt ongeveer € 75,- tot € 100,- per maand. Een simpele rekensom leert dan dat het installeren van zonnepanelen rond de € 4.000,- tot € 10.000,- kost. Dit is na aftrek van eventuele subsidies en fiscale voordelen. Maar deze prijs hangt natuurlijk volledig af van uw persoonlijke situatie.

Vraag nu gratis en vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan. Binnen 48 uur krijgt u een realistisch beeld van de kosten en opbrengsten.

Team

The brandwagon-1June 14, 2023082749

Arnoud Stoppels

Mede-eigenaar

The brandwagon-4June 14, 2023082810

Heiko Blaauw

Mede-eigenaar

The brandwagon-19June 14, 2023082943

Bram

Installateur

The brandwagon-14June 14, 2023082919

Joos

Installateur

The brandwagon-10June 14, 2023082855

Michael

Installateur

The brandwagon-6June 14, 2023082829

Remco

Installateur

The brandwagon-10July 18, 2023080650-min

Thom

Installateur

The brandwagon-23June 14, 2023083011

Patrick

Installateur

Leningen

Duurzame leningen

Als woningeigenaar zijn er voldoende mogelijkheden om een lening aan te vragen om te investeren in duurzaamheid zoals zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen een aanzienlijke investering vormen, maar met een duurzame lening kan dit al direct voordeel opleveren.
Zo zijn er voorbeelden van woningeigenaren die slechts € 40,- per maand aflossen op hun duurzame lening, maar wel al wel direct € 60,- op de energierekening besparen. Dat levert dus al direct voordeel op zonder initiële investering.

image 84
Bijschrift afbeelding

Energie bespaarlening

De Energiebespaarlening biedt particulieren de mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan huis te financieren.  U kunt hier minimaal € 1.000,- en maximaal € 27.000,- lenen. Heeft u een grotere lening nodig voor uw verduurzamingsplannen? Ook dit is mogelijk. Hiervoor moet u wel aan strengere eisen voldoen. Voldoet u aan alle eisen? Dan kunt u tot € 71.000,- lenen.

The brandwagon-59June 14, 2023103553 Tiny
Bijschrift afbeelding

Gemeentelijke regelingen

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende gemeenten die duurzame leningen aanbieden. Staat uw gemeente hier niet tussen of heeft u vragen? Neem dan contact op en we zoeken het voor u uit.

Gemeente Eemsdelta heeft een bedrag van € 200.000,- beschikbaar gesteld om woningen te verduurzamen. U kunt een bedrag van € 2.500,- tot € 15.000,- lenen met een looptijd van 10 tot 15 jaar. Deze lening wordt ook wel de stimuleringslening genoemd.

Er zijn in de gemeente Groningen een aantal regelingen gebruikt kunnen worden om zonnepanelen te financieren. Zo komen sommige woningen in de gemeente Groningen in aanmerking voor de Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen. Bezoek de website van gemeente Groningen voor meer informatie over alle subsidies.

Gemeente Het Hogeland heeft geen lokale subsidies voor verduurzaming. Omdat gemeente Het Hogeland in het aardbevingsgebied valt, komen veel huishoudens in aanmerking voor subsidies om de woning te herstellen en te verduurzamen. Lees alles over deze subsidies op de website van de Rijksoverheid.

Gemeente Midden-Groningen stimuleert duurzame investeringen om uw maandelijkse woonlasten te verlagen. Met bijvoorbeeld zonnepanelen of dakisolatie draagt u zo bij aan een beter milieu. Vanaf 1 januari 2023 hoeft u geen btw meer te betalen over zonnepanelen. Heeft u voor deze datum zonnepanelen laten plaatsen? Dan kunt u de btw, ook in gemeente Midden-Groningen, terugvragen. Woont u in het aardbevingsgebied? Dan is het mogelijk dat u recht hebt op nog meer subsidies. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Gemeente Oldambt kent geen lokale subsidies voor het plaatsen van zonnepanelen. Vanaf 1 januari 2023 hoeft u geen btw meer te betalen over zonnepanelen. Heeft u voor deze datum zonnepanelen laten plaatsen? Dan kunt u de btw, ook in gemeente Oldambt, terugvragen. Woont u in het aardbevingsgebied? Dan is het mogelijk dat u recht hebt op nog meer subsidies. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Gemeente Pekela kent helaas geen lokale subsidies meer voor het plaatsen van zonnepanelen. Wel is vanaf 1 januari 2023 de regeling ingegaan dat u geen btw meer hoeft te betalen over zonnepanelen. Heeft u voor deze datum zonnepanelen laten plaatsen? Dan kunt u de btw, ook in gemeente Pekela, terugvragen. Woont u in het aardbevingsgebied? Dan is het mogelijk dat u recht hebt op nog meer subsidies. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Gemeente Stadskanaal heeft helaas geen lokale subsidies meer voor het plaatsen van zonnepanelen. Wel hoeft u vanaf 1 januari 2023 geen btw meer te betalen over zonnepanelen. Heeft u voor deze datum zonnepanelen laten plaatsen? Dan kunt u de btw, ook in gemeente Stadskanaal, terugvragen. Woont u in het aardbevingsgebied? Dan is het mogelijk dat u recht hebt op nog meer subsidies. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Gemeente Veendam kent geen lokale subsidies meer voor het plaatsen van zonnepanelen. Vanaf 1 januari 2023 hoeft u geen btw meer te betalen over zonnepanelen. Heeft u eerder zonnepanelen geplaatst? Dan kunt u de btw, ook in gemeente Veendam, terugvragen. Woont u in het aardbevingsgebied? Dan is het mogelijk dat u recht hebt op nog meer tegemoetkomingen. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Gemeente Westerkwartier heeft geen lokale subsidie voor het aanleggen van zonnepanelen. Wel heeft de gemeente geld beschikbaar gesteld om een groen dak aan te leggen. Zo kunt u uw zonnepanelen combineren met een groen dak. Kijk op de website van Gemeente Westerkwartier voor alle voorwaarden.

In gemeente Westerwolde zijn er geen subsidies meer voor het plaatsen van zonnepanelen. Vanaf 1 januari 2023 hoeft u geen btw meer te betalen bij de aanschaf van zonnepanelen. Heeft u eerder zonnepanelen aangeschaft? Dan kunt u de btw die u betaald heeft over zonnepanelen terugvragen.
The brandwagon-12July 18, 2023080939-min
The brandwagon-34July 18, 2023103719-min
Alles wat u wilt weten over zonnepanelen.

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ook in de wintermaanden is er vaak genoeg zon om in uw energiebehoefte te voorzien. Om zonlicht om te zetten in bruikbare stroom dan heeft u naast zonnepanelen ook een omvormer nodig. Met een omvormer wordt gelijkstroom omgezet in wisselstroom.

Grofweg verdient u de investering in zonnepanelen binnen 4 tot 8 jaar terug. Het energieverbruik van een gemiddeld huishouden bedraagt tussen de € 75,- tot € 100,- per maand. Een simpele rekensom leert dan dat het installeren van zonnepanelen rond de € 4.000,- tot € 10.000,- kost. Dit hangt natuurlijk volledig af van uw persoonlijke situatie.

Ook al heeft u zonnepanelen, dan heeft u nog steeds een energiebedrijf nodig. Het kan voorkomen dat er niet genoeg zonkracht is in een bepaalde periode. Dan dient u dus wel elektriciteit af te nemen van het elektriciteitsnet. Bovendien kunt u ook overtollige zonne-energie kwijt aan het energienet tegen een schappelijke vergoeding.

Het rendement van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. De levensduur van zonnepanelen is de laatste tijd aanzienlijk toegenomen. Daarnaast zijn ook de prijzen van zonnepanelen flink gedaald. Hierdoor is de terugverdientijd een stuk korter geworden. Afhankelijk van de zonnepanelen en uw persoonlijke situatie bedraagt het rendement op zonnepanelen tussen de 5% en 10%.

Alle apparatuur heeft onderhoud nodig. Gelukkig zijn zonnepanelen redelijk onderhoudsvrij. Vuil wordt over het algemeen automatisch van uw zonnepanelen afgespoeld door neerslag. Echter, vuil zoals bladeren en vogelpoep zult u wel regelmatig dienen te verwijderen. Daarnaast dient de apparatuur eens per 1 à 2 jaar gecontroleerd te worden.

Jazeker, zonnepanelen tellen wel degelijk mee voor de WOZ-waarde van uw woning. Gemeenten zijn verplicht om rekening te houden met zonnepanelen bij het vaststellen van de WOZ-waarde van een woning. Aan de andere kant hebben zonnepanelen ook weer een positief effect op de waarde van uw woning. U krijgt uw investering vaak dubbel en dwars terug bij de verkoop van uw woning.

Dit hangt sterk af van uw exacte energiebehoefte en het soort zonnepanelen dat u uitkiest. Ook hangt het af van mogelijke subsidies en fiscale voordelen die de investering met zich meebrengt. Grofweg kan gesteld worden dat de investering in zonnepanelen tussen 4 tot 8 jaar kan worden terugverdiend.