The brandwagon-37July 18, 2023103851-min
Groepenkasten

Elektrische veiligheid begint bij uw groepenkast

U vraagt zich misschien af waarom het nodig is om uw oude groepenkast te vervangen of wat de meerwaarde is van het installeren van een nieuwe. Op deze pagina vertellen we u meer over de voordelen en geven we meer informatie over de kosten van een nieuwe groepenkast.

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste groepenkast voor uw specifieke behoeften en ondersteunen u gedurende het gehele installatieproces. Ontdek hoe een nieuwe groepenkast uw elektrische systeem kan verbeteren en de veiligheid in uw woning of bedrijfsruimte kan verhogen.

De voordelen van een nieuwe groepenkast

Vernieuwen is verbeteren, en dat geldt zonder twijfel ook voor uw groepenkast. Het plaatsen van een nieuwe groepenkast is een investering in de veiligheid en functionaliteit van uw elektrische systeem. Of het nu gaat om een woonhuis of een bedrijfsruimte, een goed functionerende, moderne groepenkast brengt extra voordelen met zich mee. Benieuwd welke? Lees dan verder.

The brandwagon-38July 18, 2023103855-min
The brandwagon-20July 18, 2023084633-min
The brandwagon-53June 14, 2023102621 Tiny
image 84
van de

1. Veiliger en betrouwbaarder

Een nieuwe groepenkast brengt verbeterde veiligheidsvoorzieningen met zich mee. Moderne groepenkasten zijn namelijk voorzien van aardlekschakelaars en automatische zekeringen die bescherming bieden tegen overbelasting, kortsluitingen en aardfouten. Dit minimaliseert het risico op elektrische schokken, brand en andere elektrische gevaren.

2. Overzichtelijker

Valt de stroom uit? Dan is het bij een nieuwe groepenkast vaak gemakkelijker te zien waar de uitval aan ligt. Nieuwe groepenkasten zijn overzichtelijker dan oudere modellen.

3. Flexibel met uitbreidingsmogelijkheden

De groepenkasten van nu zijn heel goed uit te breiden omdat het systeem ingenieus is bedacht, en omdat de vraag naar meer elektriciteit in huis groter is geworden.

4. Voldoet aan de huidige normen

Door een nieuwe groepenkast te installeren, zorgt u ervoor dat uw elektrische systeem voldoet aan de huidige normen en voorschriften. Dit kan vooral in uw voordeel werken als u van plan bent om uw huis te verkopen. Kopers verwachten meestal een up-to-date elektrisch systeem, zonder haperingen of storingen.

Onderhoud groepenkasten

Ook wanneer u een nieuwe groepenkast aanschaft, is het belangrijk om deze te laten onderhouden. Zo voorkomt u storingen en kunt u zorgeloos uw elektrische apparaten blijven gebruiken. Bovendien verkleint regelmatig onderhoud de kans op kortsluitingen. Laat uw groepenkast dus regelmatig onderhouden om de veiligheid van u en uw omgeving te vergroten.

Installatie groepenkasten

Wanneer u ons benadert voor een nieuwe groepenkast zullen we eerst uw situatie bekijken. Na een analyse van uw huidige groepenkast, zullen we u adviseren over de beste optie in uw situatie. De opties zijn om alles met aardlek automaten of om de groepenkast te verdelen met aardlekschakelaars. Nadat we uw groepenkast bekeken hebben, bestellen en leveren we uw nieuwe groepenkast. Het is belangrijk dat de stroom er gedurende de installatie af is. Wij leveren uitsluitend A-merken (zoals Eaton, Hager en ABB), zodat u er altijd van verzekerd bent dat u een groepenkast van de hoogste kwaliteit heeft. De groepenkasten die wij opleveren voldoen aan de NEN 1010 norm voor laagspanningsinstallaties.

Wat zijn de kosten voor een nieuwe groepenkast?

De kosten voor een nieuwe groepenkast zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het merk groepenkast bepalend voor de kosten, maar ook het aantal groepen is bepalend voor de kosten. Een 1 fase groepenkast heeft een maximum van 8 groepen en kost tussen € 450,- en € 850,- exclusief btw. Een 3 fasen groepenkast kost meer, maar hiermee heeft ook onbeperkt aantal groepen tot uw beschikking. Voor een 3 fasen groepenkast bent u minimaal € 850,- exclusief btw kwijt.

The brandwagon-1June 14, 2023082749

Arnoud Stoppels

Mede-eigenaar

The brandwagon-4June 14, 2023082810

Heiko Blaauw

Mede-eigenaar

The brandwagon-19June 14, 2023082943

Bram

Installateur

The brandwagon-14June 14, 2023082919

Joos

Installateur

The brandwagon-10June 14, 2023082855

Michael

Installateur

The brandwagon-6June 14, 2023082829

Remco

Installateur

The brandwagon-10July 18, 2023080650-min

Thom

Installateur

The brandwagon-23June 14, 2023083011

Patrick

Installateur

Laat uw nieuwe groepenkast altijd installeren door een gekwalificeerde elektricien. Zo bent u ervan verzekerd dat de installatie op de juiste wijze gebeurt en verkleint u de kans op storingen of kortsluiting. Hoewel de kosten voor een gekwalificeerde elektricien in eerste instantie misschien hoger lijken, kan het u uiteindelijk toch geld besparen. Onvoorziene onderhouds- en reparatiekosten van slecht geplaatste groepenkasten kunnen snel oplopen en u uiteindelijk meer kosten dan de initiële investering in een professionele service.

Bovendien heeft het inhuren van een expert voor uw groepenkastinstallatie ook een directe invloed op de veiligheid van uw woning of bedrijfsruimte. Een correct geïnstalleerde groepenkast zorgt voor een betere elektrische veiligheid en vermindert het risico op elektrische branden, schokken of andere gevaarlijke situaties. Bent u op zoek naar een gekwalificeerde elektricien om uw nieuwe groepenkast te plaatsen? Neem dan contact op! Wij kunnen u in deze behoefte voorzien.

The brandwagon-33July 18, 2023103716-min
The brandwagon-49June 14, 2023093527 Tiny
Alles wat u wilt weten over groepenkasten.

Veelgestelde vragen

Een groepenkast, ook wel verdeelkast of meterkast genoemd, is een elektrisch paneel waarin de elektrische stroom in uw huis/bedrijf wordt verdeeld en beveiligd. Het huisvest onder andere de hoofdschakelaar, aardlekschakelaars en automatische zekeringen voor verschillende circuits in uw woning/bedrijfspand.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u een nieuwe groepenkast nodig heeft. Het kan zijn dat uw bestaande groepenkast verouderd is en niet meer voldoet aan de huidige elektrische veiligheidsnormen (NEN 1010). Een nieuwe groepenkast kan uw ook nodig zijn wanneer u uw elektrische systeem wilt uitbreiden. Bijvoorbeeld als u een stuk bij uw huis wilt aanbouwen, of een nieuwe bijkeuken wilt aanleggen waar de droger en wasmachine komen te staan.

De duur van de installatie hangt af van het aantal groepen, en complexiteit van de installatie. Een eenvoudige groepenkast vervanging duurt hooguit een uur, terwijl de vervanging van een complexe groepenkast wel enkele uren kan duren. Let op: tijdens de werkzaamheden moet het stroom er wel tijdelijk af.

Ja, het is sterk aan te bevelen om dit door een erkend installateur te laten doen. U kunt hiervoor bij ons terecht. Heeft u na de aansluiting nog vragen? Ook dan kunt u altijd bij ons terecht.

Het is mogelijk, maar houdt rekening met een complexe elektrische taak die een grondige kennis van elektrische systemen en ervaring vereist. Wij raden ook sterk af om dit zelf te doen, en dus een professionele elektricien in te schakelen voor de installatie. Het zelf installeren van een groepenkast zonder de juiste kennis en ervaring kan leiden tot ernstige risico’s, zoals elektrische schokken, brand en schade aan apparatuur.