The brandwagon-39June 14, 2023085248 Tiny
Zonnepanelen in Groningen

Zonnepanelen laten plaatsen in Groningen? SB Solar staat voor u klaar!

Klantenvertellen logo

9.7 / 10

Klanten vertellen
130 beoordelingen

Ook verdienen met zonnepanelen? Doe de gratis dakcheck.

  • Gratis en vrijblijvend.
  • Ontvang een realistische prijsopgaaf.
  • Actief in Groningen, Friesland en Drenthe.

Ook verdienen met zonnepanelen? Doe de gratis dakcheck.

kWh
Binnen 24 uur antwoord

Ook verdienen met zonnepanelen? Doe de gratis dakcheck.

  • Gratis en vrijblijvend.
  • Ontvang een realistische prijsopgaaf.
  • Actief in Groningen, Friesland en Drenthe.

Ook verdienen met zonnepanelen? Doe de gratis dakcheck.

kWh
Binnen 24 uur antwoord

Bent u op zoek naar een groene en betaalbare manier om energie op te wekken in Groningen? Zonnepanelen zijn de oplossing. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten om de juiste zonnepanelen voor uw huis of bedrijf te kiezen. We vertellen u over de voordelen, leggen uit hoe de installatie werkt, en laten zien hoe u geld terug kunt krijgen met subsidies.

Waarom kiezen voor zonnepanelen in Groningen?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering voor iedereen in Groningen die wil besparen op de energiekosten, en tegelijkertijd wil bijdragen aan een duurzamere wereld. Met gemiddeld 2330 zonuren per jaar in Groningen kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening, maar u maakt ook gebruik van schone, hernieuwbare energie, rechtstreeks van uw eigen dak.

Bovendien is de technologie achter zonnepanelen de afgelopen jaren sterk verbeterd, wat heeft geleid tot hogere efficiëntie en lagere kosten. Dit maakt het nu nog haalbaarder voor huishoudens en bedrijven in Groningen om te investeren in zonne-energie. Met de beschikbare subsidies en fiscale voordelen wordt de investering nog aantrekkelijker. Zodra uw zonnepanelen zijn geïnstalleerd, profiteert u van lagere energiekosten, en in sommige gevallen kunt u zelfs energie terugleveren aan het net, waardoor u nog meer bespaart.

Een ander belangrijk voordeel van zonnepanelen in Groningen is de verhoging van de waarde van uw woning of bedrijfspand. Huizen met zonnepanelen zijn vaak meer gewild op de vastgoedmarkt, wat een extra financieel voordeel op lange termijn kan betekenen. Daarnaast biedt het bezitten van zonnepanelen u een zekere mate van energieonafhankelijkheid, waardoor u minder kwetsbaar bent voor schommelingen in energieprijzen.

Zonnepanelen in de provincie Groningen

In de provincie Groningen speelt SB Solar een grote rol in het verduurzamen door middel van zonne-energie. Of u nu woont in de stad Groningen, of in een van de schilderachtige dorpen in de gemeentes Het Hogeland, Eemsdelta of Westerkwartier, SB Solar biedt op maat gemaakte zonnepanelenoplossingen die perfect aansluiten bij de karakteristieken van elke locatie.

In de agrarische gemeentes, zoals Midden-Groningen en Oldambt, richt SB Solar zich op grote zonne-energieprojecten. Deze projecten zorgen niet alleen voor groene stroom voor de lokale boeren en bedrijven, maar helpen ook mee om de duurzaamheidsdoelen van de regio te halen. In deze gemeentes kun je uiteraard ook gewoon zonnepanelen op je woning laten leggen. In plaatsen als Stadskanaal en Veendam, waar fabrieken en huizen dicht bij elkaar liggen, zet SB Solar slimme zonne-energiesystemen op die zo veel mogelijk energie besparen en uw rekeningen laag houden. Door elke gemeente te voorzien van zonnepanelen, streven wij naar een groenere toekomst voor de gehele provincie Groningen.

Het installatieproces van zonnepanelen in Groningen

Wanneer u zonnepanelen wilt laten installeren in Groningen, zullen we eerst een afspraak met u plannen om uw wensen te bespreken. Aan de hand van dit gesprek stellen we een offerte op. Wanneer u vervolgens akkoord gaat met onze offerte, kunnen wij aan de slag met het produceren en de installatie van uw zonnepanelen. Onze deskundige installateurs in Groningen zorgen dat uw zonnepanelen perfect worden geïnstalleerd en aangesloten. Zo kunt u in een mum van tijd uw eigen groene stroom opwekken.

De beste zonnepanelen in Groningen

Wanneer u zonnepanelen aan wilt schaffen in Groningen, is het belangrijk dat u de juiste leverancier kiest. SB Solar biedt hoogwaardige zonnepanelen, deskundige installatie en uitgebreide garanties, zodat u met vertrouwen kunt investeren in groene energie.

Met meer dan 127 5-sterren beoordelingen is SB Solar dé keuze voor Groningers die zonnepanelen willen voor hun huis of bedrijf.

The brandwagon-59June 14, 2023103553 Tiny
The brandwagon-49June 14, 2023093527 Tiny
The brandwagon-53June 14, 2023102621 Tiny
The brandwagon-62June 14, 2023103605 V2 Tiny
The brandwagon-7July 18, 2023080133-min
The brandwagon-29July 18, 2023102915-min
van de

1. Bespaar op uw energierekening met zonnepanelen

Het grootste voordeel van zonnepanelen laten plaatsen in Groningen is de lagere energierekening. U profiteert van dit voordeel zodra de zonnepanelen geïnstalleerd zijn. De panelen wekken gratis zonlicht op. Hierdoor vallen uw energiekosten lager uit. De terugverdientijd van zonnepanelen is 4 tot 8 jaar.

2. Vrijwel onafhankelijk van energieleverancier

Een ander voordeel is dat u door de installatie van zonnepanelen niet langer volledig afhankelijk bent van een energieleverancier. Zo krijgt u bijvoorbeeld niet meer te maken met stijgingen van het energietarief, maar bent u ook minder kwetsbaar voor netwerkstoringen in Groningen.

 

Het aanschaffen van zonnepanelen houdt overigens niet in dat u helemaal geen energieleverancier meer nodig hebt.

3. Milieuvriendelijke energie

Door het aanschaffen van zonnepanelen in Groningen verkleint u uw ecologische voetafdruk. Door zonne-energie te gebruiken, maakt u minder gebruik van fossiele brandstoffen en meer van duurzame energie. Door zonnepanelen op uw dak te leggen maakt u een groene keuze.

4. Verdien geld met zonne-energie

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar u kunt zelfs geld verdienen met zonnepanelen. Er is sprake van dit scenario wanneer de zon zoveel schijnt dat er meer energie opgewekt wordt dan u verbruikt.

 

Het energieoverschot kan direct worden geleverd aan het stroomnetwerk waarop u bent aangesloten. Voor dit overschot krijgt u een vergoeding. Tot 2030 is een vergoeding gegarandeerd. Dit betekent dat u op zeer zonnige dagen geld kunt verdienen aan uw zonnepanelen.

5. Subsidies voor zonnepanelen

Gemeentes in de provincie Groningen vinden het belangrijk dat inwoners hun woningen verduurzamen. Daarom leveren ze in sommige gevallen een bijdrage aan het reduceren van de CO2-uitstoot.

 

Sommige gemeentes belonen woningeigenaren die voor duurzame energie kiezen. Zo krijgt u soms een financiële bijdrage, of worden er leningen verstrekt voor de installatie van zonnepanelen. Ook brengt de installatie van zonnepanelen vaak fiscale voordelen met zich mee. Voor inwoners van het aardbevingsgebied worden er aanvullende subsidies aangeboden om het plaatsen van zonnepanelen nog voordeliger te maken. Benieuwd welke regeling geldt in uw gemeente? Bekijk het overzicht onder op deze pagina.

6. Waardestijging woning in Groningen door zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen betekent een investering in uw woning. Daarmee wordt uw woning in Groningen dus ook meer waard. U krijgt uw investering dubbel en dwars terug wanneer u uw woning verkoopt. Dit komt met name door de lagere maandlasten van uw woning, waardoor deze aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Het wordt bovendien ook een stuk eenvoudiger om uw woning met een hoger energielabel te verkopen met dank aan uw zonnepanelen.

Onderhoud zonnepanelen

Zonnepanelen zijn gemakkelijk te onderhouden. Het vuil dat op de zonnepanelen komt, wordt er door de regen weer afgespoeld. Wij raden aan om uw zonnepanelen jaarlijks te laten controleren op gebreken en ze tegelijkertijd schoon te maken. Doe dit aan het einde van de winter of aan het begin van de lente. Dan behaalt u het grootste rendement als de zon weer begint te schijnen.

Installatie zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen biedt u dus veel voordelen, maar het is wel een aanzienlijke investering. Daarom is het belangrijk dat u zonnepanelen laat installeren door een expert uit Groningen. Zo weet u zeker dat de installatie goed uitgevoerd wordt, dat u minimale kans op storingen heeft en dat u profiteert van een maximaal rendement.

Wanneer u zonnepanelen laat installeren zijn er normaal gesproken 3 onderdelen nodig:

Zonnepanelen

Het belangrijkste onderdeel zijn de zonnepanelen. Deze panelen wekken groene stroom op. Zonnepanelen worden gemonteerd door middel van stevige montage brackets. Die dienen uiteraard een echte Hollandse storm of aardbeving te kunnen doorstaan. Heeft u een plat dak? Dan moet er ook een console geplaatst worden. Hiermee wordt gezorgd voor de optimale hellingshoek van uw panelen.

Omvormer

De omvormer zet de stroom die uw zonnepanelen opwekken direct om in netklare wisselstroom. Op deze manier worden uw eigen stopcontacten voorzien van de opgewekte stroom.

Meetstation

Op het meetstation kunt u het vermogen en de actuele staat van uw zonnepanelen aflezen. Op deze manier weet u zeker dat alles naar behoren werkt. Let op: dit is geen noodzakelijk onderdeel van de zonnepanelen, maar het is wel aan te raden. Meten is immers weten!

Kosten installatie zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen worden bepaald door meerdere factoren. Meer weten over hoe de kosten van zonnepanelen precies tot stand komen? Lees dan verder.

Factor 1

Het benodigde vermogen per zonnepaneel

Verbruikt u veel energie? Dan hebben uw zonnepanelen een hoger vermogen nodig. Zonnepanelen met een hoog vermogen kosten meer dan zonnepanelen met een laag vermogen.

Factor 2

Het soort zonnepanelen

Een andere factor die van invloed is op de prijs, is het soort zonnepanelen. Het ene merk is duurder dan de ander. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor:
– Monokristallijne zonnepanelen;
– Polykristallijne zonnepanelen;
– Dunne film zonnepanelen.

Factor 3

Soort dak

Het soort dak en de positie van het dak van uw woning in Groningen zijn ook van invloed op de kosten. Op een plat dak kunnen er bijvoorbeeld extra montagematerialen nodig zijn, waardoor de kosten oplopen.

The brandwagon-9July 18, 2023080644-min
pexels-kindel-media-9875410 1
image 84

Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt ongeveer € 75,- tot € 100,- energie per maand. Een simpele rekensom leert dan dat het installeren van zonnepanelen rond de € 4.000,- tot € 10.000,- kost. Dit is na aftrek van eventuele subsidies en fiscale voordelen. De terugverdientijd van zonnepanelen is 4 tot 8 jaar. Maar deze prijs hangt natuurlijk volledig af van uw persoonlijke situatie en uw wensen.

Vraag nu gratis een op maat gemaakte offerte aan. Binnen 48 uur krijgt u een realistisch beeld van de kosten en opbrengsten. Een offerte-aanvraag is volledig vrijblijvend.

Team

The brandwagon-1June 14, 2023082749

Arnoud Stoppels

Mede-eigenaar

The brandwagon-4June 14, 2023082810

Heiko Blaauw

Mede-eigenaar

The brandwagon-19June 14, 2023082943

Bram

Installateur

The brandwagon-14June 14, 2023082919

Joos

Installateur

The brandwagon-10June 14, 2023082855

Michael

Installateur

The brandwagon-6June 14, 2023082829

Remco

Installateur

The brandwagon-10July 18, 2023080650-min

Thom

Installateur

The brandwagon-23June 14, 2023083011

Patrick

Installateur

Leningen

Duurzame leningen

Als woningeigenaar in Groningen zijn er voldoende mogelijkheden om een lening aan te vragen om te investeren in duurzaamheid zoals zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een behoorlijke investering, maar met een duurzame lening kan dit al direct voordeel opleveren. Zo zijn er voorbeelden van woningeigenaren die slechts € 40,- per maand aflossen op hun duurzame lening, maar wel al wel direct € 60,- op de energierekening besparen. Dat levert dus al direct voordeel op zonder initiële investering.

image 84

Energie bespaarlening

Met de Energiebespaarlening krijgen particulieren de mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan hun huis te financieren.  U kunt hier minimaal € 1.000,- en maximaal € 27.000,- lenen. Heeft u een grotere lening nodig voor uw verduurzamingsplannen? Ook dit is mogelijk, maar dan moet u wel aan strengere eisen voldoen. Voldoet u aan alle eisen? Dan kunt u tot € 71.000,- lenen.

The brandwagon-59June 14, 2023103553 Tiny

Gemeentelijke regelingen

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende gemeentes in Groningen die duurzame leningen aanbieden. Staat uw gemeente hier niet tussen of heeft u vragen over de regelingen? Neem dan contact met ons op en we zoeken het voor u uit.

De gemeente Eemsdelta heeft een bedrag van € 200.000,- beschikbaar gesteld om woningen te verduurzamen. U kunt een bedrag van € 2.500,- tot € 15.000,- lenen met een looptijd van 10 tot 15 jaar. Deze lening wordt ook wel de stimuleringslening genoemd.

In de gemeente Groningen zijn er een aantal regelingen die gebruikt kunnen worden om zonnepanelen te financieren. Zo komen sommige woningen in de gemeente Groningen in aanmerking voor de Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen. Meer weten over deze regeling? Bezoek de website van gemeente Groningen.

Gemeente Het Hogeland heeft geen lokale subsidies voor verduurzaming. Omdat gemeente Het Hogeland in het aardbevingsgebied valt, komen veel huishoudens in aanmerking voor subsidies om de woning te herstellen en te verduurzamen. Lees alles over deze subsidies op de website van de Rijksoverheid.

Gemeente Midden-Groningen stimuleert duurzame investeringen om uw maandelijkse woonlasten te verlagen. Door zonnepanelen te plaatsen draagt u zo bij aan een beter milieu. Vanaf 1 januari 2023 hoeft u geen btw meer te betalen over zonnepanelen. Heeft u voor deze datum zonnepanelen laten plaatsen? Dan kunt u de btw, ook in gemeente Midden-Groningen, terugvragen. Woont u in het aardbevingsgebied? Dan heeft u mogelijk recht op nog meer subsidies. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Gemeente Oldambt heeft geen lokale subsidies voor het plaatsen van zonnepanelen. Vanaf 1 januari 2023 hoeft u geen btw meer te betalen over zonnepanelen. Heeft u voor deze datum zonnepanelen laten plaatsen? Dan kunt u de btw, ook in gemeente Oldambt, terugvragen. Woont u in het aardbevingsgebied? Dan heeft u mogelijk recht op nog meer subsidies. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Gemeente Pekela heeft helaas geen lokale subsidies meer voor het plaatsen van zonnepanelen. Wel is vanaf 1 januari 2023 de regeling ingegaan dat u geen btw meer hoeft te betalen over zonnepanelen. Heeft u voor deze datum zonnepanelen laten plaatsen? Dan kunt u de btw, ook in gemeente Pekela, terugvragen. Woont u in het aardbevingsgebied? Dan is het mogelijk dat u recht hebt op nog meer subsidies. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Gemeente Stadskanaal heeft helaas geen lokale subsidies meer voor het plaatsen van zonnepanelen. Wel hoeft u vanaf 1 januari 2023 geen btw meer te betalen over zonnepanelen. Heeft u voor deze datum zonnepanelen laten plaatsen? Dan kunt u de btw, ook in gemeente Stadskanaal, terugvragen. Woont u in het aardbevingsgebied? Dan is het mogelijk dat u recht hebt op nog meer subsidies. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Gemeente Veendam kent geen lokale subsidies meer voor het plaatsen van zonnepanelen. Vanaf 1 januari 2023 hoeft u geen btw meer te betalen over zonnepanelen. Heeft u eerder zonnepanelen geplaatst? Dan kunt u de btw, ook in gemeente Veendam, terugvragen. Woont u in het aardbevingsgebied? Dan is het mogelijk dat u recht hebt op nog meer tegemoetkomingen. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Gemeente Westerkwartier heeft geen lokale subsidies voor het aanleggen van zonnepanelen. Wel heeft de gemeente geld beschikbaar gesteld om een groen dak aan te leggen. Zo kunt u uw zonnepanelen combineren met een groen dak. Kijk op de website van Gemeente Westerkwartier voor alle voorwaarden.

In gemeente Westerwolde zijn er geen subsidies meer voor het plaatsen van zonnepanelen. Vanaf 1 januari 2023 hoeft u geen btw meer te betalen bij de aanschaf van zonnepanelen. Heeft u eerder zonnepanelen aangeschaft? Dan kunt u de btw die u betaald heeft over zonnepanelen terugvragen.
The brandwagon-12July 18, 2023080939-min
The brandwagon-34July 18, 2023103719-min
Alles wat u wilt weten over zonnepanelen.

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ook in de wintermaanden is er vaak genoeg zon om in uw energiebehoefte te voorzien. Om zonlicht om te zetten in bruikbare stroom dan heeft u naast zonnepanelen ook een omvormer nodig. Met een omvormer wordt gelijkstroom omgezet in wisselstroom.

Grofweg verdient u de investering in zonnepanelen binnen 4 tot 8 jaar terug. Het energieverbruik van een gemiddeld huishouden bedraagt tussen de € 75,- tot € 100,- per maand. Een simpele rekensom leert dan dat het installeren van zonnepanelen rond de € 4.000,- tot € 10.000,- kost. Dit hangt natuurlijk volledig af van uw persoonlijke situatie.

Ook al heeft u zonnepanelen, dan heeft u nog steeds een energiebedrijf nodig. Het kan voorkomen dat er niet genoeg zonkracht is in een bepaalde periode. Dan dient u dus wel elektriciteit af te nemen van het elektriciteitsnet. Bovendien kunt u ook overtollige zonne-energie kwijt aan het energienet tegen een schappelijke vergoeding.

Het rendement van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. De levensduur van zonnepanelen is de laatste tijd aanzienlijk toegenomen. Daarnaast zijn ook de prijzen van zonnepanelen flink gedaald. Hierdoor is de terugverdientijd een stuk korter geworden. Afhankelijk van de zonnepanelen en uw persoonlijke situatie bedraagt het rendement op zonnepanelen tussen de 5% en 10%.

Alle apparatuur heeft onderhoud nodig. Gelukkig zijn zonnepanelen redelijk onderhoudsvrij. Vuil wordt over het algemeen automatisch van uw zonnepanelen afgespoeld door neerslag. Echter, vuil zoals bladeren en vogelpoep zult u wel regelmatig dienen te verwijderen. Daarnaast dient de apparatuur eens per 1 à 2 jaar gecontroleerd te worden.

Jazeker, zonnepanelen tellen wel degelijk mee voor de WOZ-waarde van uw woning. Gemeenten zijn verplicht om rekening te houden met zonnepanelen bij het vaststellen van de WOZ-waarde van een woning. Aan de andere kant hebben zonnepanelen ook weer een positief effect op de waarde van uw woning. U krijgt uw investering vaak dubbel en dwars terug bij de verkoop van uw woning.

Dit hangt sterk af van uw exacte energiebehoefte en het soort zonnepanelen dat u uitkiest. Ook hangt het af van mogelijke subsidies en fiscale voordelen die de investering met zich meebrengt. Grofweg kan gesteld worden dat de investering in zonnepanelen tussen 4 tot 8 jaar kan worden terugverdiend.